تصویر برداری, سوالات پزشکي

لاپروسکوپی

برای تشخیص در علت عدم بارداری بعد از تقریبا 9 ماه تلاش به متخصص زنان مراجعه کردم. ایشون برای همسرم تحرک وتعداد کم اسپرم را تشخیص دادند و برای من هم کمی چسبندگی تخمدان به رحم . نظر ایشون این بود که تا زمان درمان همسرم من هم لاپروسکوپی بشوم. ایشون به من گفتند که لاپروسکوپی را در همان مطب انجام میدهند. خودم مطالعه جزئی در مورد لاپروسکوپی داشتم می خواستم اگر امکانش باشد توضیح کاملی در این مورد بدونم و اینکه این عمل با بی هوشی انجام می شود و یا بی حسی و اینکه آیا احتیاج به بستری شدن دارد.
لاپاراسکوپی تشخیصی یک روش جراحی برای ارزیابی داخل شکم و لگن می باشد. مورادی که این عمل انجام می شود مختلف است ولی در مواردی مثل اختلالات انعقادی، عدم همکاری بیمار، التهاب پریتوئن، انسداد روده، و عفونت دیواره شکم نمی بایست انجام شود. در مواردی هم مثل بیماریهای شدید قلبی – ریوی ، فتق های بزرگ شکمی، آسیت و جراحی های قبلی روی شکم می بایست با احتیاط انجام شود.
این عمل را می توان در اتاق عمل یا مراکز مجهز اندوسکوپی و توسط روشهای استریل انجام داد. با توجه به نوع عمل می توان از بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی انجام داد. ابتدا به داخل شکم برای دید بهتر گاز نیتروس اکسید وارد می کنند و سپس از مکانی دیگر وسیله موردنظر برای ارزیابی داخل شکم وارد می شود. این عمل می توان عوارضی مثل خونریزی، عفونت پریتوئن یا آسیب به احشا را به وجود آورد.
همانطور که در تاپیک قبلی خدمتتان مطرح کردم برای درمان ناباروری بعد از 9 ماه تلاش به پزشک مراجعه کردم ایشون اول گفتند کمی چسبندگی خود تخمدان به رحم در سونو داخلی مشخص شده که می تونی لاپروسکوپی انجام بدهی. یک سری آزمایش هورمونی و تست پاپ اسمیر هم انجام دادم نتیجه آزمایشات نشان دهنده این بود که میزان هرمون lh , fh مقداری بالا هست. و کمی هم عفونت قارچی در تست پاپ اسمیر مشخص شده بود. خانم دکتر معالجم برای عفونت سرویکس قرص تتراسایکلین و پماد واژینال تجویز کردن اما برای اختلال هورمونی قرص دگزامتازون و تاکید کردند که اگر قصد بارداری دارم باید تا زمان بارداری از این قرص استفاده کنم .
من مطالعه ای نسبی از سایت های مختلف در مورد قرص دگزامتازون انجام دادم اما نتوانستم ارتباطش با بارداری را متوجه شم میخواستم اگر ممکنه در این مورد من رو راهنمایی کنید
استفاده از داروهای استروئیدی مثل دگزامتازون، پردنیزون، پردنیزولون و … در درمان بسیاری از بیماریها در پزشکی استفاده می شود. این داروها دارای اثرات مختلفی هستند و به طور عمده به عنوان ضد التهاب و سرکوبگر ایمنی مورد استفاده قرار می گیرند. به نظر من تجویز این دارو برای شما نقش مستقیمی در درمان ناباروری شما ندارد بلکه شاید پزشک در معاینات فیزیکی و نتایج آزمونهای پاراکلینیک متوجه وجود التهاب در مسیر باروری شده است و به این وسیله خواسته تا اگر علت التهاب است، آن را به این وسیله از بین ببرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.