قاعدگی نامنظم و آزمایش پرولاکتین
من دختری ۲۶ ساله هستم که مدت ۳ماهه که پریود نشدم به دکتر مراجعه دکتر ازمایش نوشت.جواب اون به صورت زیر است:
۲٫۷ TSH
۳۲۳ prolaction
۲٫۲ Serum B-HCG
ممنونمیشم اگه کمکم کنید و بگید مشکلم چیه و باید چیکار کنم.(ضمنا من قبلا نیز قاعدگیم نامنظم بود ولی در حد ۱هفته)
واحد پرولاکتینتون در ازمایش چیه؟لطفا کانل بنویسین
اگه واحد نانو باشه شما افزایش پرولاکتین دارین که باید حتما پزشکتون علت رو پیدا و درمان کنه اگرم میلی باشه که نرماله
بهرحال شما کامل بنویسید ازمایشتونو تا بشه راحت نظر داد
من الان ۳ ساله به مشکل پرولاکتین برخوردم ابتدا دکتر به من قرص dostinex داد که پرولاکتینم به نرمال رسید بعد از ۱ سال که دوباره تست دادم دوباره بالا رفته بود دکتر غدد به من اینبار قرص کابرگولین داد ولی هر دفعه که ازمایش میدم پرولاکتینم بالاتر رفته در ضمن همون ۳ سال پیش یک تومور ۳ میلی هم داشتم به نظر شما من قرصمو به همون distinexتغییر بدم؟
توصیه می‌کنم ابتدا به متخصص غدد مراجعه کنید تا با درخواست MRI و تست تیروئید، در مورد آدنوم هیپوفیزی و هیپوتیروئیدیسم تشخیص بذاره.
من سه روز پیش عادت ماهانه ام تموم شده ولیی از وقتی که تموم شده هر روز حتی شده یه قطره خون ریزی دارم به نظر شما من الان مشکل خاصی دارم یا طبیعی هست ؟
شما باید به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید احتمالا مشکل هورمونی بوجود امده و نگران نباشید وبراحتی درمان میشه.
من چهارشنبه پریودم تموم شد و دو روز پاک بودم . ولی از دیروز ظهر لکه بینی دارم ، که لکه ها خیلی آبکی و قهوه ای رنگ هستن . می خواستم بدونم دلیلش چی میتونه باشه . در ضمن من قرض فولآیرون هر شب و قرص centrum هر روز استفاده می کنم . قبلا هم سابقه لکه بینی نداشتم . قرصای ضد بارداری هم استفاده نمی کنم .
شما باید به پزشک متخصص زنان مراجعه کنیدتا علت لکه بینی مشخص بشه و داروهایی که استفاده میکنید تقویتی ومکمل هستند و ربطی به لکه بینی نداره.
من ۳ ماهه عروسي كردم.مبتلا به تنبلي تخمدان هستم.با مصرف دارو خوب شدم الان بعد ۳ سال دوباره مبتلا شدم.دكتر بهم قرص متفورمين و مدروكسي پروژسترون داد.كه ۱ ماه خوردم ولي معدم به متفورمين حساسيت نشون داد.ماه دوم فقط پروژسترون خوردم.ولي اين ماه كلا هيچ كدوم رو نخوردم.و الان پريود نشدم.الان ۶ روز تاخير كرده.علتش چيه؟واسه قطع قرص هاست؟من بايد چيكار كنم خيلي نگرانم.بي بي چك هم گذاشتم و بادار نيستم
اگراحتمال بارداری رد بشه تاخیر پریودتون بخاطر تنبلی تخمدان هست وخواهشا هیچ دارویی رو خودسر قطع نکنید وخودسر هم مصرف نکنید به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید .
من تاریخ اخرین پریودیم۲۷/۷/۹۲ بوده اکثر مواقعه پریودم منظم یعنی با چند روز تاخیر.دوره ام ۲۸ گاهی ۳۲ هست الان از ۱۳/۷ ورزش ایروبیک انجام میدم اون ماه پریود شدم اما این ماه هیچ خبری نیست البته گاهی ورزش های دراز ونشست اینها هم انجام میدم طوری که عضلات شکمم جمام میشه
من دیروز وشب قبلا رو هم رفته ۴ تا ال دی خوردم که شاید پریود بشم بازم خبری نیست. ازانواع رغفران این چیزها هم استفاده کردم البته ما در خانواده سابقه کیست تخمدان داشتیم
ممنون خواهشا راهنماییم کنید اگه نشدم از امپول پروژسترون میتونم استفاده کنم چطوری باید مصرف کنم ؟ چند تا؟
تمایل شما برای مصرف خودسرانه‌ی دارو منو متعجب می‌کنه دوست من!
شما عنوان کردید که سیکل قاعدگی ۲۸ – ۳۲ روزه دارید
و اگه بخوایم چرتکه بندازیم و روی کاغذ هم حساب کنیم قاعدتا بایستی تا اواخر آبان منتظر پریود بمونید و اگه ۱۰ روز زمان انتظار! رو هم به اون اضافه کنیم طبیعتا شما باید تا ۱۰ام آذر ماه منتظر بمونید
و من نمی‌دونم چرا ۴ تا ال‌دی مصرف کردید و دست به زعفران و … شدید!
دوست من،
با این گرفتاری‌ها و استرس‌های روزمره
اساسا تا ۱۰ روز تأخیر امری نرمال محسوب می‌شه؛ منم که جای شما باشم ممکنه تأخیر داشته باشم!
اما در صورت بیشتر شدن این تایم
شما باید به متخصص زنان مراجعه کنید تا ابتدا علت این تأخیر مشخص بشه بعد درمان دارویی صورت بگیره.
در حال حاضر
تا آخر این هفته منتظر بمونید اگه نتیجه گرفتید! که هیچ
در غیر اینصورت بایستی به متخصص مراجعه کنید تا با- انجام سونو
– درخواست تست
– معاینه‌ی بالینی
– و …در مورد علت تأخیر تشخیص بذارن.
این علل احتمالی شامل

– وجود کیست تخمدان
– اختلال هورمون پرولاکتین
– استرس و درگیری‌های ذهنی
– اختلال غده‌ی تیروئید
– مشکلات ساختاری رحمی
– و … هستن.

فعلا منتظر بمونید دوست من

سلام یه سوال داشتم من قرص کابرگولین میخورم نحوه مصرفم هم نصف قرص هرجمعه قبل از خواب.حالا این ماه تاخیر در پریود داشتم روز سه شنبه هفته قبل آمپول پروژسترون مصرف کردم ولی هموز پریود نشدم آیا مشکلی هست؟!
خط درمان شما بر وجود اختلال در ترشح هورمون پرولاکتین صحه می‌ذاره
و این اختلال خودش عامل زمینه‌ای در تأخیر پریود شماست.
بعد از تزریق پروژستـرون تقریبا دو هفته باید منتظر بمونید تا خونریزی شروع بشه
بعد از این تایم، اگه اون اتفاق خوبه نیفتاد!
بایستی به متخصص زنان مراجعه کنید تا بررسی بیشتری در مورد شما صورت بگیره.دوست عزیز شما که خانم جوانی هستی و احتمالا در اینده قصد بارداری داری به جای کابرگولین باید از برموکریپتین استفاده کنی چون کابرگولین عوارضی مانند فیبروز دریچه قلبی داره و در خانم های جوان توصیه نمیشه.
از طرفی شاید دوز داروی مثرفی شما تنظیم نیست که منجر به تاخیر و عدم قائدگی شما شده.حتما با یک فوق تخصص غدد مشورت کنید.
من دختری ۳۰ ساله هستم مشکلم اینه که هر ۱۵ روز یک بار پریود میشم و ۱۰ روز طول میکشه و در اوائل دوران پاکی هم تخمدان سمت راستم درد میکنه و ترشحات زیادی دارم جواب سونوگرافی: محور رحم retroverted است. اکو میوتریال هموژن است. ضخامت لایه آندومتر ۵٫۲ میلی متر است که متناسب با mentural cycle بیمار است( خط آندومتر هموژن است). تخمدان ها به اکوی نرمال بدون کیست و توده فضاگیر دیده شد. مایع آزاد در کوله دو ساک خلفی دیده نشد. حجم و سایز تخمدان دو طرف بیش از حد نرمال و حاوی فولیکول های متعدد محیطی و استرومای مرکزی افزایش یافته نمای pcod را در سونوگرافی را نشان میدهد.
آزمایش هورمون هم دادم دکتر برام قرص آهن نوشت و قرص مدروفم که هر ماه از روز ۲۱ بخورم تا ۳۰ ام ماه ولی بهتر نشدم و رهاش کردم . جدیدا یکی دوبار بعد از تخلی دیدم خون از م اومد با دستمال امتحان کردم دیدم چیزی نیست گفتم شاید مربوط به مقعد باشه ! نمیدونم .
بیماری شما تخمدان پلی کیستیک هست واینکه هر ۱۵ روز پریود میشید اصلا خوب نیست ودچار کم خونی میشین وشما قرص اهن رو مصرف کنید به پزشک زنان مراجعه کنید تا سیکل پریودتان منظم شود
سلام ۳سال کم کاری تیرویید ازنوع خفیف وارثی دارم بیشتر مواقع پرید نامنظم دارم ازمایش و سونو دادم مشکلی نبود فقط تو این مدت پرولاکتینم ۴۴٫۸_۷۳_۳۶_و اخرین بار که استرسم بالا بودبه (دلیل مشکل خصوصی)۹۵٫تحت نظر فوق تخصص غددم و روزهای فرد ۱عدد قرص لووکسین میخورم.که هر ۳ماه با توجه به ازمایش tsh مقدار قرص تغییر میکنه.قرص پرولاکتین نمیخورم. در این ۳سال ۲بار به خاطر نامنظم بودن پروید پیش دکتر زنان رفتم اولین بار ۳سال پیش بود با امپول وقرص خوب شدم سونو دادم خوب بود.دومین با ر۲سال پیش رفتم قرص پروزسترون داد ۶ماه تحت نظر بودم سونو داد خوب بود همه چیز عادی بود .این تاریخ پریودهام از سال۹۱ تااذر ۹۲ میباشد.میخوام بدونم کسی که کم کاری تیرویید داره این بی نظمی عادیه؟خسته شدم اینقد دکتر رفتم قرص خوردم.(تارخ هایی که قید نشدن یادم نبود۹۱/۰۱/۲۴_۹۱/۰۱/۲۸(۹۱/۰۳/۰۲_۹۱/۰۳/۰۷)۹۱/۰۴/۰۹_۹۱/۰۴/۱۵)_مرداد یادم نیست.(۹۱/۰۶/۲۴_۹۱/۰۶/۲۸)۹۱/۰۷/۱۶_۹۱/۰۷/۲۰)۹۱/۰۸/۲۸_۹۱/۰۸/۰۳)واذر نشدم ودی با روش اورزانسی در( ۹۱/۱۰/۲۵_۹۱/۱۰۳۰) پریود شدم .ماهای بهمن و اسفند نشدم.(۹۲/۰۱/۱۷_۹۲/۰۱/۲۳)(۹۲/۰۲/۲۵_۹۲/۰۲/۲۹)۹۲/۰۳/۲۵_۹۲/۰۳/۲۹)وتیر شدم اما تاریخ یادم نیست.(۹۲/۰۵/۰۲_۹۲/۰۵/۰۵)۹۲/۰۶/۰۳_۹۲/۰۶/۰۶)۹۲/۰۷/۲۵_۹۲/۰۷/۲۸ ابان یادم نیست.۹۲/۰۹/۱۳_۹۲/۰۹/۱۶٫این نرماله؟یا بازم باید برم دکتر زنان؟مشکل چیه؟۲۷ سالمه ومجرد
یکی از مهمترین علت بالا رفتن پرولاکتین شما کم کاری تیروئیدتون هست که خودش درمان داره.نامنظمی پریود شما هم برمیگرده به افزایش پرولاکتین بدنتون.اما این تاریخ هایی ک شما نوشتین نامنظمی غیر طبیعی رو نشون نمیده به خصوص اینکه شما مجرد هستین و سونو هم هیچ چیزی (تنبلی یا کیست) رو نشون نداده.مشکل حادی ندارید ک بخواید نگران باشید.تحت نظر همون پزشک غددتون باشید و داروهاتون و ادامه بدید.پریودتون مشکل خاصی نداره.
من هنوز پریود نشدم بعید میدونم باردار باشم پیش دکترم هم رفتم جواب مشخصی بهم نداد. یه سوال تو ذهنمه چرا قاعدگیم قطع شده بنظرتون کابرگولین رو قطع کنم یا به درمانم ادامه بدم مشکل چیه که حتی با تزریق آمپولپروژسترون هم پریودی صورت نگرفت
هنوز زوده که بشه در مورد شما تشخیص آمنوره‌ی ثانویه رو گذاشت
اما شما بایستی تست پرولاکتین رو تکرار کنید تا مشخص بشه سطح هورمون بعد از مصرف کابرگولیـن به چه میزان رسیده
قطع خودسرانه‌ی دارو رو من تشویق نمی‌کنم؛ قطع یا تغییر دوز اون منوط به تصمیم پزشک معالج شماست
بد نیست یه تست تیروئید هم براتون درخواست بشه
توصیه می‌کنم
به متخصص غدد یا زنان دیگری مراجعه کنید تا ایشون پرولاکتین و TSH ،T3 و T4 رو با درخواست تست بررسی کنن.
نتایج آزمایش من این شد میخواستم نظر شما رو هم بدونیم:
Test Result Unit Reference Range Differential
C.B.C Neutrophils 58.3%
W.B.C 9.15 X10*3/micl 3.5-10 Lymphocyte 30.5%
R.B.C 4.50 X10*6/micl 3.8-5.8 Monocyte 8.2%
Hemoglobin 12.6 g/dl 12-16 Eosinophil 2.8%
Hematocrit 40.0 % 36-48 Basophil 0.2%
M.C.V 88.9 fL 77-97
M.C.H 28.0 pg 26.5-33.5
M.C.H.C 31.5 g/dL 31.5-36
Platelets 331 X10*3/micL 150-450
R.D.W 12.7 10-15
Biochemistry
Test Result Unit Reference Range
Iron 74 micg/dL 23-149
TIBC 300 micg/dL 230-440
Transferrin Saturation 25 % 15-55
Immunology
Ferritin 84 ng/mL 10-124
Hormon Analysis
T3 0.7 ng/mL 0.7-2
T4 5.8 micg/dL 5.1-14.1
T.S.H H 7.25 mlu/mL 0.27-5
Prolactin L 0.3 ng/mL 1.5-28.5دکترم که گفت کم کاری تیروئید دارم و کابرگولین رو هم قطع کرد و ۱/۲ قرص لووتیروکسین قبل از صبحانه تجویز کرد.من هنوزم قاعدگیم برنگشته دکترم فقط قرص روکین نوشته که از روز ۵ قاعدگی شروع میشه که من غاعدگی ندارم و لووثیروکس که همون لووتیروکسین و متفورمین حالا سوالم این با توجه به اینکه قبلا آمپول پروژسترون زدم و تاثیر نداشت الان چی مصرف کنم قاعدگیم برگرده صورتم جوش زده اعصابم داغونه دیگه کلافه شدم هیج دکتریم واسم کاری نمیکنه

با توجه به تستی که گذاشتید من می‌تونم بگم کهCBCتون نرماله و ذخیره‌ی آهن‌تون مناسبه

اما در آنالیز هورمونی دو نکته وجود داره:

سطح پرولاکتین به دلیل مصرف کابرگولیـن کاهش یافته که با قطع اون انتظار می‌ره سطح هورمون به مقدار نرمالش برگرده؛ این یک
دو این‌که هورمون TSH بالاتر از مقادیر رفرنس آزمایشگاه مربوطه قرار داره و این ماجرا، هیپوتیروئیدیسم شما رو تأیید می‌کنه
بنابراین،
علت زمینه‌ای این اختلال قاعدگی در شما، اختلال در عملکرد غده‌ی تیروئید هستش و لووتیروکسیـن تجویزی هم دقیقا برای همین منظور برای شما درخواست شده.
توصیه می‌کنم
دوره‌ی درمان رو تکمیل کنید و بعد از اون مجددا برای درخواست تست به پزشک‌تون مراجعه کنید تا ارزیابی لازم انجام بشه.

صبور باشید دوست من!
مادامی که سطح TSH به مقادیر نرمالش برنگرده اختلال در قاعدگی (در مورد شما آمنوره‌ی ثانویه) امری محتمله.
کار خاصی نیازی نیست انجام بدید، تنها شما بایستی «صبورانه» دوره‌ی درمان رو کامل کنید تا با نرمال شدن TSH، رفته رفته بهبودی حاصل بشه و منس شدن‌تون برگرده.

من به علت پرولاکتین بالاقاعدگی نامنظمی دارم دکتر برام قرص یاسمین تجویز کرده که بعداز اتمام بسته بعد ۳روز که پریود شدم ولی مدت قاعدگیم فقط دو روز بود اونم باخونریزی خیلی کم خاستم بدونم که ایا این موضوع طبیعی میباشد یا باید با دکترم مشورت کنم
مشکلی نیست دوست من.
هر چند که همین بالا بودن پرولاکتین، می‌تونه باعث اختلال در خونریزی بشه.
من ۴ماه برای بارداری اقدام کردم و کلومیفن و دگزا با تجویز دکتر خوردم و ماه ۳ امپول اچ سی جی زدم و ماه بعدقرص دوفاستون خوردم ،بعد شوهرم ازمایش داد که مشخص شد واریکوسل گرید ۲ داره، من ۲ماه مصرف قرصو قطع کردم و این ماه از روز ۱۵ قاعدگی لکه بینی قهوه ای داشتم که به مرور بیشتر شد،ازمایش بتا هم منفی بوده ،الان روز ۳۳ شده و خیلی نگرانم ،در ضمن من ورزش رزمی میکنم که خیلی سنگینه و دقیقا از روزی که طناب زدن رو شروع کردم لکه بینی هم شروع شد،ایا به ورزش مربوطه؟
به دلیل نزدیکی‌هایی که برای باردار شدن دارید، در نتیجه ارگاسم رو تجربه می‌کنید و خود این انقباضات رحم می‌تونه لکه‌بینی رو نتیجه بده + این‌که در اواسط سیکل ماهانه‌تون هم بودید و در تایم تخمک‌گذاری لکه‌بینی رخ می‌ده + این طناب زدن هم با توجه به این‌که ممکنه رحم ساکن نمی‌مونه! می‌تونه لکه‌بینی خفیف رو نتیجه بده + مصرف داروها
مجموعا می‌تونه عوامل این لکه‌بینی‌هاتون باشه.
اگه در سیکل‌های بعدی لکه‌بینی داشتید
توصیه می‌کنم
به متخصص غدد یا زنان مراجعه کنید تا تست هورمونی، تست پرولاکتین، تست تیروئید و در صورت نیاز سونو درخواست بشه تا ارزیابی بیشتری صورت بگیره.