جراحی, سوالات پزشکي

سيرنگم (چربي هاي اطراف چشم)

مي خواستم ببينم سيرنگم درمان قطعي داره يا نه چون من پيش هر دكتري رفتم گفتن درمان نداره حتي پيش متخصص پوست براي امتحان دو تاشو برداشتم ولي جاش مونده و حتي با كرم و پنكك هم درست نميشه البته اينم بگم كه ليزر نكرد فقط سوزوندش و حالا نميدونم با بقيش چي كار كنم (تقريبا زير هر چشمم 15 تا وجود داره) راستي اينم بگم كه توي فاميلمون ارثيه خواهر و برادرم هم دارند ولي نه به شدت من در ضمن يه دكتر ديگه هم گفت كه اصلا درمان نداره و دكتر قبلي نبايد مي سوزوند و گقت اشتباه محضه ميخواستم ببينم نظر شما چيه؟
توده‌های چربی که به طور شایع در اطراف چشم‌ها در پلک فوقانی و تحتانی مشاهده می‌شود، در واقع، عبارت است از تجمع سلول‌های حاوی چربی که علاوه بر پلک‌ها می‌تواند در قسمت‌های دیگری از بدن نیز رخ دهد؛

به طور مثال، ممکن است شما انواعی از این تجمع چربی را به شکل خطوط زرد یا نارنجی در لابه‌لای خطوط کف دست خود پیدا کنید یا اینکه به شکل پلاک‌های منتشر زرد رنگ در صورت و گردن و یا به شکل رگه‌های خطی در ناحیه زیر بغل و چین آرنج یا زانو مشاهده نمایید. این نوع تجمع سلول‌های حاوی چربی که معمولا در سنین میانسالی و بالاتر مشاهده می‌شود معمولا مطرح‌کننده وجود کلسترول بالا در فرد است.

توصیه مي شوددر صورت بروز این گونه ضایعات، بررسی‌های دقیق چربی‌های خونی انجام شود. چنانچه هر یک از ضایعات فوق چه در صورت و چه روی مفاصل و تاندون‌ها ایجاد مشکل کرد و یا با احتمال کمتری مشکلات عملکردی برای فرد به همراه داشت، می‌توان از روش‌های جراحی و لیزری مختلف برای از بین بردن آنها استفاده کرد.
ولی موضوع مهم‌تر، تشخیص دقیق نوع اختلال چربی مربوطه در هر فرد خاص است؛ مثلا بعضی از خانواده‌ها به طور فامیلی دچار اختلالات چربی هستند. این افراد متاسفانه از همان سنین پایین در معرض بیماری‌های کم‌کاری تیرویید و مصرف داروهای خاصی نظیر کورتون و داروهای هورمونی هستند. بنابراین روند این ضایعات می‌تواند از علل مختلفی ناشی گردد و علاوه بر آزمایش چربی‌های خون، بررسی کامل فرد از لحاظ مشکلات پوستی، قلبی‌عروقی، گوارشی به ویژه کبد و پانکراس و نیز بررسی‌های هورمونی کامل باید انجام شود.
معمولا چون درمان در حالت‌های ارثی سخت‌تر است، در بیمارانی که به طور موروثی چربی بالا دارند، رژیم غذایی توأم با ورزش و مصرف داروها بهتر است از همان سنین کودکی تحت نظر پزشک مربوطه آغاز شود و بیمار تحت معاینات منظم قرار داشته باشد تا از تجمع چربی چه در پوست و چه در ارگان‌های دیگر پیشگیری شود.

چربی کوچیکی که پایین پلک تشکیل میشه دلیلش چیه؟
درمانی هم داره؟
دوست عزيز من حدود 6 سال پيش اين مشكل برام پيش اومده بود و يه توده چربي كوچك گوشه چشمم مثل گل مژه زده بود بيرون ، چند ماه هم طول كشيد تا خوب شه.
من طي اون روزها به چندين چشم پزشك مراجعه كردم كه مي گفتن چربي چشمت بالاست و ارثيه!!!!!!!!!!!!!!!
در صورتي كه هيچ سابقه اي نه در فاميل نزديك و نه در فاميل دور نداشتيم.
بگذريم كه با كلي قرص و پماد طي يكسال كوچكترين تاثيري در بهبودي حاصل نشد !!
تااينكه همه داروها رو قطع كردم و فقط از شامپو بچه فيروز براي شستن چشم هام استفاده كردم كه بعد يك مدت كوتاه الحمدالله خوب خوب شد .
من یکبار یک توده چربی کوچک زیر پلکم بود که وقتی برای عینک رفتم چشم پزشک، گفت خودش خوب نمیشه و با سوزن سوراخ و خالیش کرد. البته نمیدونم این کار رو برای هر توده چربی کنار چشم میشه انجام داد یا نه. ولی برای من که بلافاصله قضیه ختم به خیر شد.
من گاهی لنز میگذارم. بعضی وقتها یک چیزی شبیه توده چربی (یا جوش کوچک یا هرچیز شبیه آن) روی لبه پلکم درست میشه که اگه لنز بگذارم اذیت کننده میشه (لبه پلک یعنی بین سطح چشم و محل رویش مژه ها). معمولا بعد از لنز گذاشتن و احساس ناراحتی متوجهش میشم و حالت عادی ممکن هست که اصلا نفهمم وجود داره. برای دیدنش هم باید با دقت و نور کافی به چشم نگاه کرد. اندازش هم حداکثر مثل ته سوزن ته گرد هست. بعد کمی پلکم رو میکشم و با ناخن میکنمش.
این طبیعی هست یا نشانه چربی بالا یا حساسیت یا چیز دیگه ای میتونه باشه؟
من هم دقيقا مشكل مشابه ايشون دارم . با اين تفاوت كه زير پلك و دور چشمم هم شاهد اين توده ها هستم . گاهي هم با سوزن اونها رو در ميارم .(حتي جايي تو همين سايت همين راهكار ارائه شده بود ) اين تنها راه حله؟ و اينكه ايا درمان موثر و با دوامي وجود دارد يا خير؟
علت به وجود اومدنشو نميدونم.من از داشتن چربي بالا چيزايي شنيدم . اما چه ربطي اين دو مسئله به هم داره؟
ده سالی هست که گاهی لنز و گاهی عینک میگذارم. ولی این مورد ربطی به لنز نداشته، بدون لنز هم گاهی اینجوری میشه. مسئله این هست که وقتی لنز باشه، چشم نسبت به اون برآمدگی حساس میشه و آدم رو متوجه مشکل میکنه.
روش درمان سیاهی دور چشم چیه ایا درمانی داره؟
مهم ترین روش درمان برایاین مشکل نوعی لیزر یا IPL است که باعث تبخیر مویرگ های زیاد می شود و درنتیجه رنگ پوست روشن تر خواهد شد. اگر تیرگی زیر چشم ناشی از مشکلاترنگدانه ای باشد، استفاده از مواد روشن کننده می تواند موثر باشد. درمانبا هیدروکینون یا اسید کوجیک باعث می شود که رنگ پوست روشن تر شود.
و اما مزایای استفاده از کرم ویتامین K برای مقابله با این مشکل: درمصاحبه ای انجام شده ، افرادی که از ژل ویتامین k استفاده می کردند به طورموثری از نقش موثر آن در رفع این مشکل صحبت می کردند. البته باید گفت کهترکیبات دیگری نظیر ویتامین C، E و رتینول نیز در این ژل وجود داشته است،بنابر این به درستی نمی توان گفت که به راستی کدام ترکیب در این ژل به طورموثر عمل کرده است. اما باید گفت که علی رقم ادعای عموم مبنی بر تاثیرمثبت این کرم، هیچ مدرک علمی معتبری بر صحت این ادعا وجود ندارد. اگر چهمداوای بالینی بهترین روش برای حل مشکل است، اما نحوه آرایش و پوشش نیز میتواند در این زمینه موثر باشد و این سیاهی را ولو به صورت موقت بپوشاند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.