توکسوپلاسما
۲ سال پیش باردار بودم در ماه سوم قلب جنین ایستاد سال گذشته تصمیم به بارداری مجدد گرفتم در آزمایشات قبل از بارداری توکسوپلاسمای فعال داشتم به توصیه متخصص زنان به متخصص عفونی مراجعه کردم گفتند چون به چشم و غدد لنفاوی آسیب وارد نشده دارو تجویز نمی کنند و برای بارداری مجدد ۶ماه تا ۱ سال باید صبر کنم. بعد از ۶ ماه دوباره آزمایش دادم و ب کمال تعجب دیدم عدد توکسوپلاسمای igm بالاتر رفته(هر دو در یک آزمایشگاه بوده). از انجا که دیدگاههای مختلفی درباره این مشکل به من انتقال داده شده، سوال من این است که:۱- چرا عدد بالا رفته ۲-آیا باید یک بار سقط صورت گیرد تا دیگر خطری برای بارداری وجود نداشته باشد؟ ۳- بعد از کورتاژ قبلی آزمایش نداده بودم آیا ممکن است از آن زمان مبتلا بوده باشم و علت توقف ضربان قلب جنین بوده باشد؟ ۴- آیا باید صبر کنم تا میزان igm کاهش یابد؟ ۵- برای بارداری مطمئن آیا باید حتما دارو مصرف کرد یا باید صبر کرد؟
با تشکر فراوان
toxo plasma ab.ifa positive 1/200 refrence value negative|1 reactive
جواب آزمایش ۶ ماه بعد:
toxo plasma ab.ifa <1/200 toxoplasma ab.igm 8.80
IgM ممکن است برای سالها بالا باقی بماند، در هنگام عفونت حاد IgM بالا بوده و IgG غیر قابل اندازه گیری است که طی دو هفته هر دوی اینها مثبت خواهند بود. اگر IgG همچنان پس از دو تا ۴ هفته منفی بماند می توان به این نتیجه رسید که مثبت بودن IgM کاذب بوده است. IgG طی ۴ تا ۸ هفته به پیک خود می رسد و طی دو سال از بین خواهد رفت. تیتر آنتی بادیها ممکن است توسط کیتها مختلف متفاوت گزارش شود و به همین دلیل برای اثبات باید آزمونها دیگری هم انجام شود. مثلا یکی از این آزمایشها همین Indirect fluorescent antibody – IFA است که برای شما انجام شده است.
خیر، این طور نیست! زمانی خطر جنین را تهدید می کند که ابتلای مادر در حین بارداری رخ دهد و آن هم بسته به زمان ابتلا بروز علایم و نوع و شدت آن متفاوت خواهد بود، مرگ جنین به ندرت اتفاق می افتد.
در صورت درگیری جنین علایم به صورت ضایعات داخل جمجمه، عفونت منتشر، درگیری شدید مغزی (تشنج و فلج مغزی) و رتینوکوروئیدیت (درگیری چشم) خواهد بود. با توجه به اینکه روی جنین دفع شده آزمایشی صورت نگرفته نمی توان علت مرگ جنین را مشخص نمود و تنها علامت آن توقف قلب بوده است. مثل اینکه فرد سالخورده ای به علت سرطان پیشرفته می میرد ولی تظاهر نهایی آن از کار افتادن قلب می باشد.
خیر، همانطور که در بالا اشاره شد تنها نمی توان به سرولوژی تکیه نمود و همچنین به نظر می رسد که افزایش تیتر IgM کاذب باشد.
در فرد با ایمنی سالم و غیر باردار، در صورت عدم وجود علایم شدید بیماری درمان لازم نمی باشد.